RTL Union -

A medencefedés sín pontos szerepe a komplett szerkezet kapcsán

2020. szeptember. 23.

RTL Union

A medencefedés sín pontos szerepe a komplett szerkezet kapcsán

A medencefedés sín pontos szerepe a komplett szerkezet kapcsán

Az egyedi medencefedés kialakítása során kulcsfontosságú, hogy a medencefedés sín helyszinét is a legnagyobb körültekintés mellett válasszuk ki. Ennek az elemnek ugyanis kiemelt szerepe lesz abban, hogy a komplett fedés zökkenőmentesen használható legyen.

A cikkben részletesen is rámutatunk tehát a medencefedés sínhelyének fontosságára, illetve a kiválasztásának a javasolt menetére.

Ezért célszerű minőségi és tartós fedést helyezni az otthoni medencénkre

Megfelelő fedés nélkül a legjobb minőségű medencébe is kosz kerül, az esztétikai értéke mellett pedig a várható élettartama is csökken. Porral, kosszal és levelekkel teli medencében senki sem szeret tartózkodni, a szennyeződések pedig a felület állagának sem tesznek jót.

A megfelelően lefedett medencét ráadásul tovább is lehet használni. Többek között egy-egy felhős vagy esős nap sem jelenthet akadályt abban az esetben, ha úszásra, illetve feltöltődésre szeretnénk alkalmazni magát a medencét.

Amit az igényes medencefedés szerkezetéről alapvetően tudni érdemes

Igényesen kialakított medencéhez szintén igényes, minőségi fedés dukál. Ebbe a fogalomkörbe pedig egyaránt beletartozik a kifogástalan anyagok használata, a precíz mérés, valamint a gondos kivitelezés.

Egy medencefedés esetében fontos, hogy a profilrendszer megerősített alumínium felhasználásával készüljön. Az áttetsző polikarbonát fedésnek, a praktikus felhasználást biztosító tolóajtónak az oldal vagy elülső falon elhelyezve, valamint a kulccsal zárható szegmenseknek szintén kiemelt jelentőségük van.

Csakúgy, mint a medencefedés sínnek, ami gyakorlatilag a komplett szerkezet egyik kulcsfontosságú elemének számít. Nélküle mind a felhelyezés, mind pedig a gördülékeny mindennapos használat is kategóriákkal volna bonyolultabb és nehézkesebb.

A medencefedés sín szerepe a komplett szerkezet zavartalan használata kapcsán

A medencefedés szerkezete kapcsán fontos tudnivaló, hogy rendszerint külön-külön szegmensekből áll össze. Ezeknél a szegmenseknél kiemelt tulajdonság, hogy a medence teljes hosszában, valamint mindkét irányba könnyedén mozgathatók legyenek.

Annak függvényében, hogy pontosan mekkora medencéről van éppenséggel szó, úgy változhat a szegmensek száma is. Ami az egyes szegmensek mozgatását illeti, az rendszerint előre épített sínpályák segítségével megy végbe úgy, hogy az egységek tetszés szerint egymásra tolhatók legyenek.

Sőt, a megfelelően kialakított sínek segítségével akár az egész fedés eltolható a medence felett, ha úgy kívánjuk. A méret és a kialakítás tekintetében is célszerű előzetes terveket készíteni, összhangban természetesen a célokkal és preferenciákkal.

A medence sínnek fontos a rögzítő szerepe is hiszen minden szegmensen találhatók leszorító lemezek, amelyek  a sínbe kaszkodnak, hogy a szél ne bírja letépni a szegmenseket a helyükről.

A medencefedés sín hajszálpontos kimérése kulcsfontosságú

A fentiek olvasatában értelemszerűen kiemelt jelentősége van annak, hogy a medencefedés sínek legyártását és elhelyezését hajszálpontos tervezés előzze meg. Többek között ezért is érdemes szakértő kivitelezőre bízni a komplett feladatot, hiszen a nap mint nap ezzel foglalkozó szakember rendelkezik a szükséges tapasztalattal, illetve szerszámokkal.

Ezáltal a medencefedés sín tervezését és kialakítását is a legnagyobb odafigyelés mellett oldhatja meg, aminek köszönhetően a végeredmény is kifogástalan lehet majd.

A medence sín letelepítéséhez egyenes szilár burkolatra van szükség a medence mellett, illetve egy 2800 mm hosszú üres részre, ahova le lehet tolni a medence tetejéről a fedést. Ajánlott anyaga beton, járólap illetve térkő.

Kérdések, illetve árajánlat kérés esetén az alábbi elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre, illetve segítünk – többek között – a medencefedés sín kialakításában is.

 

 

Link 1: https://rtlunion.com/#szolg

Link 2: https://rtlunion.com/simple-medencefedes

Link 3: https://rtlunion.com/##

 

ERFA