RTL Union - A medencefedések különféle változatai és típusai

A medencefedések különféle változatai és típusai

2021. május. 31.

RTL Union

A medencefedések különféle változatai és típusai

A medencefedések különféle változatai és típusai

 

Milyen típusú, méretű és kialakítású medencefedések állhatnak a rendelkezésünkre, ha választani szeretnénk? Melyek egyáltalán a medencefedések szintjei, ha a pénzünkért cserébe kapott ellenértéket vesszük alapul?

Ebben a bejegyzésben ezeket a kérdéseket vesszük végig. Lépésről lépésre mutatjuk be, hogy a különféle medencefedések milyen előnyökkel és esetleges hátrányokkal járnak.

Medencetakaró típusok

Az olcsóbb megoldást keresőknek érdemes a medencetakarók közül választani. Különféle típusok léteznek, melyek eltérő előnyökkel rendelkeznek. Amennyiben a vízhőmérséklet emelése a cél, a nyári szolár medencetakaró (buborékos medencetakaró) jó lehetőséget nyújt. Sajnos a vízbe kerülő szennyeződések ellen nem véd, továbbá biztonsági szempontból sem jelent megoldást.

Ha a gyermekek, házi kedvencek védelme kiemelt fontosságú, inkább a biztonsági medencetakarót érdemes választani. Ez a típus azonban más szempontokból nem szerencsés: rendszeres felhelyezése és eltávolítása bonyodalmas és fáradságos és esztétikai szempontból sem előnyös. Ugyanez elmondható a téli medencetakaróról is: bár védelmet biztosít a hideg ellen, időt kell szánni a fel-és lerakására és látványra sem túl vonzó.

Műanyag medencefedés és redőnylamellás-motoros fedés

A medence letakarása különféle, műanyagból készült fedésekkel is megoldható, azonban ezek a módszerek ritkán időtállóak. Ezenkívül az esztétikum szempontjából is hagy maga után kívánnivalót ez a típus.

A szebb kivitelezések híveinek inkább a redőnylamellás-motoros fedés kedvez, mely kimondottan mutatós kerti medence fedéseként. Ez egy jóval költségesebb megoldás, mint a fenti lehetőségek, ugyanakkor így a medence tisztántartása továbbra is problémát okoz. Mivel a redőnylamella a víz felszínén lebeg, a medence sajnos ki van téve a különböző szennyeződéseknek.

Az eltolható polikarbonát medencefedés

Ez a típus ötvözi magában az összes korábban bemutatott lehetőség előnyeit, ugyanakkor megoldást nyújt valamennyi felmerülő problémára. Segítségével a kerti medence kihasználhatósága jelentősen megnő: májustól szeptember végéig, hűvösebb napokon is élvezhetjük a kellemes vízhőmérsékletet.

A medence tisztántartása ezzel a fedéssel minimális erőfeszítésekre szorítkozik, hiszen védelmet biztosít a különböző szennyeződések és az időjárás viszontagságai ellen is. A kevesebb takarítással nemcsak időt, energiát és persze pénzt spórolható, hanem kevesebb vegyszert kell alkalmazni a megfelelő vízminőség megtartásához.

Ugyanakkor biztonság szempontjából is kiváló: akár kulcsra zárható kivitelezéssel is kérhető, így a gyermekek, házi kedvencek védelme teljes mértékben szavatolható.

Alkalmazkodás az egyedi igényekhez

Az eltolható polikarbonát medencefedés legfőbb előnye, hogy rendkívül sokféle méretben és változatos formavilággal kivitelezhető.

A kínálatunkban megtalálható Simple, egy extra alacsony típus. Megjelenése és használata rendkívül praktikus. Azoknak érdemes ezt a fajtát választani, akik szeretnék megőrizni kertjük panorámáját. Így az udvar kellemesen átlátható marad, ugyanakkor ez a fedéstípus szépen harmonizál a modern, minimalista építészettel.

A Rainbow elnevezésű fedés nevét a szivárványéval azonos, szabályos, íves keresztmetszetéről kapta. Különböző méretekben elkészíthető, de minden esetben szép, szimmetrikus látványt kínáló típus, mely a kert méltó ékszerévé válhat.

Hasonló tulajdonságokkal és méretekkel bír a Royal medencefedés. Ez a kosárgörbe keresztmetszetű típus egy rendkívül népszerű és kedvelt fedésfajta, mely számos udvarban megtalálható már.

A magas típusok esetében az Everest és a Relax típusok közül érdemes választani. Az előbbi íves, míg utóbbi szögletes oldalú, de mindkettőről elmondható, hogy a fedés alatti tér maximálisan kihasználható. Amennyiben a fürdési szezont hosszan szeretnénk kihasználni, illetve medencénk az udvar árnyékosabb pontján áll, kiváló választásnak bizonyulhatnak.

Amennyiben a bemutatott fedési lehetőségek közül az eltolható polikarbonát medencefedés mellett tenné le a voksát, tekintse meg fedéstípusainkat oldalunkon és a sikeres kiválasztás után keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Link 2: https://rtlunion.com/#tm

Link 3: https://rtlunion.com/##

Link 3: https://rtlunion.com/simple-medencefedes

ERFA