RTL Union -

A tervezéstől a megvalósításig

2022. február. 14.

RTL Union

A tervezéstől a megvalósításig

A tervezéstől a megvalósításig

Mikor érdemes elkezdeni az egyedi medencefedés terveztetését? Mennyi idő alatt készül el és milyen lépések vezetnek odáig, míg stílusos és praktikus fedését már udvara díszeként csodálhatja? Cikkünk részletesen mutatja be, miként valósíthatóak meg elképzelései.Nulladik lépés: a medence építése

 

Mivel egy medencefedés számos előnnyel bír, tervezésére már akkor megéri gondolni, mikor a medence építésébe belefogunk. A medence elhelyezése illetve kialakítása előtt érdemes tájékozódni, milyen kritériumai vannak egy fedés telepítésének. Ezt akkor is fontos megtenni, ha a medencefedés csak egy esetleges, későbbre tervezett vásárlás, hiszen utólag sokkal nehezebb és költségesebb úgy alakítani a környezetet, hogy a fedés elhelyezhetővé váljon. A medence mindennapos használata, a koszolódás és a folyamatos takarítás pedig nagy eséllyel arra sarkallja tulajdonosát, hogy gondoskodjon lefedéséről.

A kezdetek

Amennyiben elhatározta, hogy egyedi medencefedést szeretne, itt az ideje a kapcsolatfelvételnek. Honlapunkon kedvére választhat elérhetőségeink közül, telefonon, e-mailben, de a megálmodott fedés paramétereivel oldalunkon keresztül közvetlenül is megkereshet minket. Az ajánlat kidolgozásához szükségünk van a medence illetve a tervezett fedés pontos méreteire. Fontos átgondolni és kitalálni a fedés típusát, ehhez honlapunk és galériánk böngészése is segítséget nyújt.  A kapcsolatfelvétel során érdemes mihamarabb jelezni az egyedi igényeket is.

A tervezés lépései

Kollégánk néhány napon belül reagál a megkeresésre és az esetleges pontosítások után árajánlatot ad. Ennek elfogadását követően általában helyszíni szemle következik, ahol munkatársaink pontosan felmérik a medencefedés leendő helyét és minden fontos részletet megbeszélnek a tulajdonossal. A gyártmánytervek elkészítése 1-2 hét alatt történik meg. Ezután kezdetét veszi a gyártás. A készülő fedés ilyenkor is megtekinthető előzetes időpont egyeztetést követően.

A fedés telepítése

A gyártást követően már nincs más hátra, minthogy a medencefedés a helyére kerüljön és használhatóvá váljon. A telepítés időpontjáról a vevő és a gyártó előre egyeztet. Kisebb medencék esetén egy nap, nagyobb építmények esetén két nap is szükséges a fedés telepítéséhez. A teljes folyamat körülbelül nyolc hetet ölel fel, így érdemes időben felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal.

ERFA