RTL Union - Ablakgyártás blog

Blog

2020. augusztus. 31.

RTL Union

Minőségi ablak a járműre a biztonságos használat érdekében

 

Link 1: https://rtlunion.com/ablakgyartas

Link 2: https://rtlunion.com/vezeto-melletti-toloablak

Link 3: https://rtlunion.com/

 

 

Minőségi ablak a járműre a biztonságos használat érdekében

A járműablakok magas minősége és megbízhatósága esszenciális feltétele a biztonságos használatnak. Egy autó- és haszongépjármű-gyártónak tehát elemi érdeke olyan beszállítót találni, amelyik tartósan képes hozni az elvárt szintet. A cikkben a járműre való minőségi ablakokra vonatkozó fontosabb ismérveket fogjuk hangsúlyozni, rámutatva egyúttal a megbízható járműüveg-beszállítók fontosságára.

Ezért szükséges megfelelő minőségű ablakokat beszerezni a járművekre

Legyen szó éppenséggel személy- vagy haszongépjárművekről, az ablak egyik legfontosabb feladata gondoskodni akár a vezető, akár az utasok testi épségének védelméről. Hogyha az ablak nem felel meg a kívánalmaknak, akkor a menet közbeni biztonság szintje drasztikusan csökken.

Márpedig egy-egy kőfelverődés, kisebb ütközés vagy bármiféle mechanikai hatás következménye is lehet az ablak repedése, rosszabb esetben törése. Ezt a nemkívánatos jelenséget célszerű kiküszöbölni, mégpedig a minőségi ablakok használatával.

A haszongépjárművekre tervezett minőségi ablakok alapvető ismérvei

Természetesen a legfontosabb ismérveknek a minőségi összetétel, valamint a hozzáértő gyártás számít. A megbízható, kellő stabilitást és biztonságot kölcsönző járműablakokat folyamatos teszteknek is célszerű alávetni.

Így derülhet ugyanis minél hamarabb fény az esetleges hibákra, amiket aztán a gyártás egyes pontjain ki lehet javítani. Ennek a folyamatnak az eredményeként pedig a munkagépek, teherautók, rakodó- és kotrógépek, buszok vagy kamionok olyan ablakokkal lesznek ellátva, amik hosszú időn keresztül bírják a strapát.

Az esetleges törés vagy repedés pedig sem anyagilag nem fog plusz kiadásokat eredményezni, sem pedig a vezető és az utasok testi épségét nem fogja veszélyeztetni.

Strapabíró ablakokra a személygépjárművek esetén is szükség lehet

A haszongépjárműveken és munkagépeken kívül értelemszerűen a személygépjárműveket is célszerű megfelelő minőségű ablakokkal felszerelni. Elvégre a nagy sebességnél bekövetkező mechanikai sérülések fokozott veszélyforrást jelenthetnek.

Ennek a proaktív módon történő elkerülése végett az autógyárak rendre olyan autóüveg-beszállítókkal dolgoznak együtt, akik képesek folyamatosan megfelelni a minőségre és megbízhatóságra vonatkozó magas követelményeknek.

Csakis így biztosítható ugyanis, hogy a gépjárműüvegek rendre jól teljesítsenek a teszteken, ennek köszönhetően pedig a forgalomban is bátran lehessen őket alkalmazni. Minden érintettnek tehát egyértelmű és közös érdeke a magas sztenderdek fenntartása.

A minőségi ablakokat célszerű már a gyártás során a járművekbe építeni

Amikor a minőségi ablakok beszereléséről van szó, akkor mindig a proaktív gondolkodás lesz a célravezető. Vagyis egy autógyártónak célszerű már a gyártási folyamat megkezdésekor olyan beszállítókkal megállapodást kötni, akik képesek stabilan hozni a magas minőséget.

Ennek köszönhetően a gépjárművek végfelhasználóit kisebb valószínűséggel érhetik az ablakok rendellenességéből fakadó kellemetlenségek. Ez közepes és hosszú távon is elégedettséghez vezet, ami gyakorlatilag egyet jelent a márkahűség kialakításával.

Amennyiben megoldandó feladatot jelent a minőségi járműüveg beszerzése, akkor a megadott elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre.

 

2020. augusztus. 04.

RTL Union

ERFA