RTL Union - Az egyes medencefedés-típusok jellemzői és a választás szempontjai

Az egyes medencefedés-típusok jellemzői és a választás szempontjai

2021. május. 03.

RTL Union

Az egyes medencefedés-típusok jellemzői és a választás szempontjai

Az egyes medencefedés-típusok jellemzői és a választás szempontjai

Milyen medencefedés-típusok léteznek manapság, és melyiknek milyen előnyei lehetnek? Milyen tényezőket célszerű mérlegelni, amikor az egyes medencefedés-típusok között készülünk választani?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk elsősorban. Bemutatjuk, milyen funkcionális, praktikus és esztétikai szempontokat érdemes figyelembe venni a medencefedés kiválasztásakor.

Funkcionális szempontok

A medencefedés kiválasztásakor elsőként azt a kérdést érdemes feltennünk, milyen célt szolgál esetünkben a medencefedés. Amennyiben szeretnénk minimalizálni a medence tisztántartására fordított időt, célszerű az eltolható medencefedés mellett letenni a voksunk.

Ez a fedéstípus akkor is előnyös, ha a biztonság kérdése kiemelt helyen szerepel az elvárásaink között, hiszen az eltolható medencefedés – akár kulccsal zárható kivitelezésben – megvédi a gyerekeket, házi kedvenceket a vízbeeséstől.

Ha szeretnénk hosszú időn át, késő tavasztól kora őszig, különböző időjárási körülmények között élvezni a fürdést medencénkben, a polikarbonát medencefedés jelenti számunkra a legjobb választást.

A magasságot a használat határozza meg

A használattal kapcsolatos elképzeléseink alapján érdemes eldönteni, hogy milyen magasságú és kialakítású medencefedést szeretnénk. Ha csupán a medence lefedése a cél, elegendő egy alacsony medencefedés telepítése. Ha szeretnénk élvezni az úszást hűvösebb napokon is, középmagas vagy magas fedést célszerű választani. Amennyiben rendszeresen szeretnénk akár többen és hosszasabban a fedés alatt tartózkodni közös játék vagy egyéb időtöltés céljából, a magas medencefedés ideális lehetőséget biztosít számunkra.

A fedés típusának kiválasztásánál további fontos szempont, hogy vannak-e medencéből kiálló tárgyak, pl. vízkés, lépcső, korlát. Ezeket figyelembe véve tudjuk kiválasztani a megfelelő kialakítású és méretű medencefedést.

A medence közvetlen környezete is fontos tényező lehet. Amennyiben szeretnénk napozóágyat, asztalt elhelyezni a partján illetve különböző játékok is kerülhetnek a medence mellé (pl. trambulin), szintén indokolt a magas fedés kialakítása. A kellemes napfürdő élvezetéhez a medencefedés a nap káros UV-sugarainak kiszűrésével is hozzájárul.

Esztétikum és összhatás

Az eltolható medencefedés egyik legfontosabb előnye, hogy megjelenése – magasságától függetlenül - nem ront az udvarunk látképén. Sőt, egyes fedéstípusok még hozzá is adnak az összhatáshoz.

Ezzel együtt nem árt megfontolni, mennyire szeretnénk, ha a fedés meghatározná lakhelyünk látképét. Egy magasabb fedés impozáns hatást kelt, kertünk koronaékszereként magára vonhatja a tekinteteket.

Hátrányt jelent viszont ez a típus, amennyiben van mögötte játszótér, kerti tó vagy egyéb terület, amit a gyerekek használnak, hiszen így nem lehet rájuk látni.

A magasabb típusoknál azt is érdemes meggondolni, milyen esztétikai képet nyújt az összetolt fedés medencénk végében, amennyiben fedés nélkül szeretnénk a fürdést élvezni.

Az alacsony fedés esztétikai előnye, hogy gyönyörűen simul bele a tájba, ugyanakkor stílusában modern, különösen a szögletes modellek. Ez a hatás egyébként a magasabb modelleknél is érvényesül, míg az íves, kosárgörbe keresztmetszetű fedések finomabb, lágyabb alakzatukkal irányítják magukra a tekintetet.

Fedezze fel a medencefedések változatos világát!

Hogy a fedéstípusok közötti döntését megkönnyítsük, böngésszen a honlapunkon elérhető kínálatunkban. A Termékeink menüpontban megtekintheti az egyes fedéstípusokat különböző perspektívákból, makett formájában. Ha pedig szeretné látni, hogyan mutatnak élőben, látogasson el Galériánkba, ahol képeken mutatjuk be az általunk telepített fedéseket. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal!

Link 1: https://rtlunion.com/mit-varhatunk-el-manapsag-egy-medenceteto-eseteben

Link 2: https://rtlunion.com/#tm

Link 3: https://rtlunion.com/##

ERFA