RTL Union -

Az eltolható medencefedés előnyei

2021. április. 19.

RTL Union

Az eltolható medencefedés előnyei

Az eltolható medencefedés előnyeiről

 

Ebben a bejegyzésben az eltolható medencefedés hasznosságáról, telepítéséről és kényelmes használatáról lesz szó. Először alkalmazásának praktikusságát mutatjuk be, majd sorra vesszük, milyen tényezőkre érdemes figyelni a telepítés során.

Az eltolható medencefedés lényege és gyakorlati alkalmazása

Az eltolható medencefedés praktikusan mozgatható, könnyű polikarbonát anyagának és rugalmas felépítésének köszönhetően elmozdítása egyetlen személy közreműködésével is könnyedén megvalósítható. A fedés elemeit sínpályák segítségével lehet elgörgetni, egymásba tolni, így összecsukott állapotban viszonylag kevés helyet foglal el. Ebben a formájában ráadásul nem szembetűnő és esztétikailag sem nyújt kellemetlen látványt. Nagy előnye, hogy hirtelen időjárás-változás vagy egyéb váratlan körülmény fellépése esetén is gyorsan, precízen le tudjuk fedni vele medencénket.

Az eltolható medencefedés hasznossága

Az eltolható polikarbonát medencefedés legfontosabb előnye, hogy az aktuális időjárási körülmények között a legideálisabb lehetőséget teremti meg a fürdéshez. Hőtartó képességének köszönhetően kellemes hőmérsékletet biztosít hűvösebb nyári napokon, esti illetve reggeli fürdőzések alkalmával, illetve kora őszi napokon is. A medence így akár májustól októberig fűtés nélkül használható. Nyári kánikula esetén is kiváló választás, hiszen kétoldali UV-stabil polikarbonátból készül, mely védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen.

Emellett praktikus eszköz a medence vizének tisztántartásához. Megakadályozza, hogy a szél homokot, leveleket vagy szemetet fújjon a vízbe. Hőség esetén meggátolja a víz párolgását. Védi a medencét az esővíztől is, így elkerülhető a víz pH értékének emelkedése és az algásodás.

Anyagának köszönhetően ez a típusú medencefedés rendkívül masszív és időtálló. Akár 15-20 éven át is megbízható védelmet és esztétikus megjelenést biztosít medencénk számára.

Az eltolható medencefedés telepítésének legfontosabb tényezői

Az eltolható medencefedés telepítésénél kulcskérdés a fedés helyigénye. Bár egymásba tolható elemeinek köszönhetően praktikus méretre redukálható, a medence kialakításánál célszerű kb. 2,5-3 méter hosszúságú hely biztosítása, ahová a fedés kényelmesen eltolható.

Emellett elengedhetetlen a medence környezetének egyenes kialakítása, mivel az eltolható medencefedés kizárólag sík talajra telepíthető.

Fontos még szót ejteni a medencéből kiálló különböző eszközökről, mint pl. a vízkés, a medencelétra vagy a korlát. Ilyenkor a medencefedést úgy kell kialakítani, hogy mozgatását, összetolását ezek az elemek ne akadályozzák.

Medencefedés telepítése házilag illetve profi segítséggel

Egy medence lefedése természetesen saját kezűleg is megvalósítható, ha valaki rengeteg szabadidővel illetve kellő szakértelemmel, anyagismerettel és megfelelő eszközökkel rendelkezik. Ellenkező esetben célszerű a medencefedés tervezését és kivitelezését szakemberekre bízni, kik a helyszín felmérését követően és a tulajdonos igényeit meghallgatva gondosan, minőségi alapanyagokból, precíz munkával állítják elő, majd helyezik el a kívánt medencefedést. A szakértő kivitelezéssel nem csak időt és energiát spórolhatunk, hanem tartós, minőségi megoldást találhatunk medencénk lefedésére. Amennyiben épp aktuális az eltolható medencefedés szakszerű telepítése, az alábbi elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre.

Link 1: https://rtlunion.com/mikent-oldhato-meg-hatekonyan-a-medence-tisztan-tartasa

Link 2: https://rtlunion.com/#tm

Link 3: https://rtlunion.com/##

ERFA