RTL Union - Ezekkel az előnyökkel jár a polikarbonát medencefedés

Ezekkel az előnyökkel jár a polikarbonát medencefedés

2020. július. 24.

RTL Union

Ezekkel az előnyökkel jár a polikarbonát medencefedés

A polikarbonát medencefedés szakszerű kialakításával az otthoni medencézésnek nemcsak a lehetséges dátumát terjeszthetjük szélesebb körbe, hanem egyúttal az esztétikai és higiéniai követelményekről is gondoskodhatunk.

 

Ebben a bejegyzésben tehát egyrészt arra fogunk rávilágítani, hogy a polikarbonát mely tulajdonságai révén számít optimális választásnak a medencefedéshez. Továbbá arra is rávilágítunk a cikkben, hogy miért érdemes magát a kivitelezést szakemberekre bíznunk.

 

Ezért van szükség a medence lefedésére

 

Kültéren számtalan olyan dolog kerülhet egy fedetlen medencébe, aminek nem ott lenne a helye. Ilyennek számítanak többek között a fákról lehulló falevelek, a szél által fújt homok és por, a csapadék, hogy a különféle rovarokról és állatokról már ne is beszéljünk.

 

A medence lefedése elősegítheti, hogy semmi oda nem illő tárgy vagy élőlény belekerüljön. A megfelelően kialakított fedésnek emellett szerepe lehet abban is, hogy  víz hőmérsékletét sikerüljön az optimális tartományban tartani, jelentősen meghosszabbítva ezáltal a medence használhatóságát.

 

A polikarbonátra jellemző fizikai tulajdonságok

 

A polikarbonát egy kedvező optikai tulajdonságokkal, hő- és ütés-állóképességgel bíró, hőre lágyuló szerves műanyagnak számít. Egyrészt a hőszigetelő képessége, másrészt a 15-20 éves várható kültéri élettartama miatt is optimálisnak számít a medence lefedéséhez.

 

A segítségével ugyanis nemcsak a medencébe nem illő anyagokat, tárgyakat és élőlényeket tudjuk távol tartani, hanem a víz hőmérséklete is sokkal tovább megmaradhat. Ennél többet pedig nem is igazán kívánhatnánk az általunk olyannyira kedvelt medence kapcsán.

 

Nyugodtan kijelenthető tehát, hogy a polikarbonát az egyik legjobb fizikai tulajdonságokkal rendelkező anyag, amit a medencefedéshez alkalmazni lehet.

 

A polikarbonát medencefedés ezekkel az előnyökkel jár együtt

 

Amennyiben a medencét sikerült körültekintően lefedni a polikarbonáttal, azzal gyakorlatilag komolyan meghosszabbíthatjuk a használat időtartamát. A nyár végeztével tehát nem feltétlenül kell lemondanunk az úszás öröméről, hiszen a fedett medencében ugyanúgy komfortosan érezhetjük magunkat.

 

A komfortérzethez pedig az a körülmény is hozzá fog járulni, hogy a medence vize és állaga gyakorlatilag patyolat tiszta, és mentes mindenféle kosztól és szennyeződéstől. Ennek a körülménynek pedig nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi és higiéniai szempontból is komoly jelentősége van.

 

Már csak azt a kérdést kell megválaszolni, hogy milyen módon lehet a polikarbonát fedést a medencére helyezni.

 

Ezért célszerű a polikarbonát medencefedést hozzáértő szakemberekre bízni

 

A polikarbonát medencefedés kialakítását értelemszerűen úgy kell kialakítani, hogy a megvalósított végeredmény lehetőség szerint minél tartósabb legyen. Ennek érdekében hajszálpontos mérésekre, illesztésekre és beállításokra lesz szükség.

 

Természetesen önállóan is megpróbálkozhatunk ezzel a művelettel, ha érezzük magunkban az erőt és az elszántságot. Az esetek döntő többségében ugyanakkor bebizonyosodik, hogy mindent egybevetve érdemesebb ezt a feladatot professzionális szakemberekre bízni.

 

Ennek köszönhetően nemcsak időt és energiát spórolhatunk, hanem a megvalósított végeredmény hibáktól mentes, tartós kialakításáról is gondoskodhatunk.

ERFA