RTL Union - Tartós megoldás a medence tisztántartására

Tartós megoldás a medence tisztántartására

2021. május. 19.

RTL Union

Tartós megoldás a medence tisztántartására

Tartós megoldás a medence tisztántartására

 

A medencetisztítás állandóan felmerülő feladata minden medencetulajdonost érint. Ez a tevékenység nemcsak időigényes és kellemetlen, de hosszú távon a költségekben is megmutatkozik. Amennyiben szeretné az erre irányuló erőfeszítéseket minimalizálni, legújabb cikkünkben megoldást találhat.

A medence tisztántartásának feladata

Egy kültéri medence – a változó időjárási viszonyoknak és a rendszeres használatnak kitéve – folyamatosan koszolódik. Tulajdonképpen minden időjárási jelenség amortizálja állapotát: a szél belefújja a koszt és a szemetet, a napsütés erős párolgást okoz, a belehullott eső pedig a víz pH-értékét változtatja meg. Egy medence karbantartása így rengeteg feladattal jár, ha szeretnénk kikapcsolódásunk biztonságos, egészséges és esztétikus helyszínévé tenni.

Rendszeres tennivalók

Amennyiben medencénk fedetlenül áll, naponta szükséges kihalászni a belekerülő szemetet, faleveleket. Egy hét alatt pedig annyi kosz, homok gyűlik benne össze, hogy nagyobb tisztításra is szükségünk lesz. Ez a feladat már jóval több időt és erőfeszítést igényel, de elvégzése elkerülhetetlen, ha fürdőzni szeretnénk. A víz felszínének tisztántartásához elengedhetetlen egy szkimmer, ami összegyűjti a szemetet és megtisztítja a víztükröt. Emellett szükség van egy medenceporszívóra is, ami a medence aljáról összegyűjti a leveleket, ágakat, bogarakat illetve a sarokban összegyűlt homokot és port. Ennek létezik egyszerűbb, kézi változata és automata robotverzió, mely önállóan végzi el a medence tisztítását.

A szép, tiszta víz megtartásához szükség van a medence vegyszerezésére is. Így elkerülhető az algásodás, a víz opálosodása és a különböző baktériumok, mikroorganizmusok elszaporodása. Ezek fokozottan jelentkeznek, ha a medence fedés híján ki van téve az időjárás viszontagságainak.

A polikarbonát medencefedés minimalizálja a medencetisztítás feladatait

Abban az esetben, ha szeretnénk a medence tisztántartására tartós megoldást találni, az eltolható polikarbonát medencefedés tökéletes megoldást nyújt. Telepítése után az időjárás jóval kisebb hatást gyakorol a medence állapotára. A fedett medencébe szinte minimális szemét, kosz kerül bele, csupán amit a talpunkon mi viszünk be. Védelmet biztosít az esővel szemben, így sokkal kevesebb vegyszerezés elegendő a megfelelő vízminőség megtartására. A medencefedés gátat szab az erős párolgásnak is, hiszen a polikarbonátra kicsapódott pára visszahull a medencébe.

Így nyerhetünk időt a medencefedéssel

Amennyiben eltolható medencefedés kerül medencénkre, a medence tisztítására jóval ritkábban kell sort keríteni és ilyenkor is lényegesen rövidebb időt vesz igénybe. Míg egy fedetlen vagy szakszerűtlenül lefedett medencét minden héten alaposan ki kell takarítani, egy polikarbonát medencefedéssel rendelkező medencét elegendő háromhetente kitisztítani megfelelő használat mellett. A víz vegyszerezésére is sokkal ritkábban lesz így szükség. Ráadásul a polikarbonátból készült fedés öntisztuló, így esztétikus megjelenése nem kerül külön erőfeszítésbe.

Ha Ön is szeretné a medencetisztításra szánt időt és energiát a lehető legkisebbre csökkenteni, medencéjének szép állapotát eltolható polikarbonát medencefedéssel hosszasan biztosítani, tekintse meg kínálatunkat!

ERFA